İçeriğe geç

GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ

Güneş enerjisi ile sıcak su depolama ve bu depolanmış enerjinin ısıtma ve kullanım suyunda değerlendirilmesi, dolayısıyla yakıt maliyetlerinin düşürülmesi ile ilgili tüm sistemler firma faaliyet alanlarımız içine girmektedir. Nanoteknolojik sistemlerin geliştirilmesi ile güneş enerjisi sistemlerinde yüksek sıcaklıklara çıkma sonucu oluşan buhar oluşumu gibi problemlerin artık önüne geçilmektedir. Partnerliğini yaptığımız dünya lideri markaları ürünleri bu tür sistemlerde olması gerektiği gibi uygulamaktayız. Son yıllarda Güneş enerjisinden elektrik üretimi daha ön plana çıkmıştır. Fotovoltaik güneş enerji sistemlerinin maliyetlerinin azalması bu sistemleri avantajlı hale getirmiştir. Üretilen elektrik depolanabildiği gibi anlık öz tüketimde de kullanılmaktadır. Fotovoltaik yada Termal Güneş Enerjisi sistemleri ile ilgili tüm projelendirme ve taahhüt uygulamaları için firmamıza danışabilirsiniz.
güneş-enerjisi-elektrik-uretimi-izmir-bermeks

Güneş enerjisinden elektrik üretiminde 3 temel yöntem vardır.

  1. On-Grid sistem adı verilen yöntem ile güneşten alınan enerji fotovoltaik paneller ve inverter aracılığı ile şehir şebekesine aktarılır. Bu sayede elektrik tüketim talebi olmasa da üretilen elektrik depolanmadan değerlendirilebilir. Akü ihtiyacı bulunmaması işletme maliyetini önemli ölçüde azaltır. Resmi prosedürü bulunur ve projelendirme gerektirir.
  2. Off-Grid sistem adı verilen yöntem ile güneşten alınan enerji akülerde depolanır. Şehir şebekesine bağlanmadan doğrudan kullanılabilir yada depolanabilir. Resmi prosedür gerektirmez, proje çizim maliyeti yoktur, Aküye bağlı işletme maliyeti bulunmaktadır.
  3. Hibrit sistem adı verilen yöntem ile güneşten elde edilen elektrik enerjisi alındığı gibi tüketilmesi gerekir. Depolanamaz ve şehir şebekesine aktarılamaz. Güneş enerjisinden elektrik üretilen saatlerde bu kurulu sistem kapasitesine uygun bir sürekli tüketim varsa bu sistemi kullanmak idealdir.
Termal Güneş enerjisi Kollektörleri aracılığı ile güneşteki enerji suya aktarılır ve boyler adı verilen sıcak su tanklarında depolanır. Böylece sıcak su tüketim noktalarına kullanım sıcak suyu şeklinde aktarılır.

Güneş enerjisinden sıcak su elde edilmesinde Viessmann gibi yüksek teknolojiye sahip güneş kollektörleri kullanılırsa potansiyel güneş enerjisi verimi yükselecektir. Doğru tasarlanmış bir termal güneş enerjisi sisteminde bir konut, otel yada benzeri bir yapıdaki yıl boyunca oluşan sıcak su ihtiyacının %85 i güneş enerjisinden bedava şekilde elde edilebilir.

Böyle bir sistemde yüksek verime sahip güneş kollektörleri, hijyenik emaye kaplı uzun ömürlü boylerler, yüksek sıcaklığa dayanıklı solar hava purjörü ve solar pompalar kullanılmalıdır.

Doğru bir otomasyon paneli ile istenen sıcak su güneş enerjisinden üretilebildiği ilk andan itibaren depolama için aktarılmaya başlanabilir.

Güneş enerjisi sistemleri ile sıcak su üretiminde bir ısı pompası yada bir doğalgaz yakıtlı ısıtıcı kazandan faydalanarak eş zamanlı kesintisiz sıcak su üretilebilir.

Bir yapının ısıtmasında Güneş Enerjisi Desteğinden faydalanılabilir. Doğru yapılmış bir tasarım ve mühendislik hesaplaması sayesinde güneşten elde edilebilecek enerji ile mahal ısıtmasına destek sağlanabilir. 

Gün boyunca güneş tarafından üretilen bedava sıcak su çok iyi izolasyona sahip hijyenik boylerlerde depolanır.

Gün batımından sonra mahal ısıtması için gerekecek ısıtma gücü bu boylerlerde depolanmış sıcak su kullanılarak sistemi ısıtmaya devam eder. 

Depolanmış sıcak su enerjisi aktarılması tamamlandığında bir sonraki gündoğumuna kadar ilave enerji primer anlamda sistemde entegre edilmiş bir ısı pompası, gaz yada elektrik yakıtlı bir ısıtıcı aracılığı ile takviye edilir. 

Bu sistemde mahal ısıtması yıllık ortalamada %25-40 arasında güneş enerjisinden bedava olarak sağlanabilir. 

Projeniz için Teklif Almak İstermisiniz?

HEMEN ARA